Utility top (Marinelli)

Flott utstilling på NSFs landsleir!

Utstilling: Speidermuseets Øystein Gonsholt i samtale med en interessert besøkende.

Speidermuseet var godt representert på NSFs landsleir i juli. Kano og kajakk stod i fokus, samtidig som det ble solgt mange filmer og gammel speiderlitteratur.

Det var Øystein Gonsholt og Ole Ugland som stod bak utstillingen, og som bemannet den gjennom leiruken. Utstillingen hadde fokus på kano og kajakk, og hvordan speidere har brukt dette i speidersammenheng. Dette ble illustrert med bilder og gjenstander.

Kanoutstillingen

Det var også telt og utstyr som fortalte om utstyret i gamle dager - for eksempel i 1928, da leiren sist var på Åndalsnes.

Øystein Gonsholt forteller at det var jevnt godt besøk på utstillingen, og mange interesserte.

- Det er mange som nå jobber med å samle gruppehistoriene, og det er veldig morsomt, forteller Øystein.

Stort salg

Museet hadde også en egen salgsbod, der det ble solgt DVD-er med gamle landsleirfilmer, gamle speiderbøker og speiderblader, samt museets speiderhistoriske skrifter. Høyt salg medførte at salgsboden måtte etterforsynes i leiruken med nye gjenstander fra museet.

Speidermuseets utstilling lå midt på leirtorget, og var plassert sammen med Frimerkebanken og leirens antikvariat.

Se flere bilder på Speidermuseets fotosider.

Delt på Facebook