Korpsbanner fra 1924 levert til Speidermuseet

Fra 1924: Wenche Irene Aasland holder opp det gamle korpsbanneret for Trond som skal føre det inn som gjenstand nummer 032410 i museets samlinger. Foto: 6. Drammen MS

Speidermuseet har nå fått overlevert det gamle korpsbanneret til Metodistkirkens speiderkorps - fra den gang det het Epworth-ligaens speiderkorps.

Fredag 13. april var 6. Drammen MS på besøk på Speidermuseet i Oslo. Da overleverte Wenche Irene Aasland det gamle korpsbanneret fra 1924. Banneret er nå registert inn i samlingene og blir utstilt på museet.

-Korpsbanneret var i følge historiske kilder i bruk fra 1924 til 1945. Det er godt slitt og stoppet med ulltråd flere steder, forteller Wenche Irene Aasland i 6. Drammen MS.

Epworth-ligaen

Metodistkirkens Barne- og Ungdomsforbund het frem til krigen Epworth-Ligaen. Navnet fikk de fra fødestedet til John Wesley, metodismens grunnlegger. Under den andre verdenskrig ble navnet endret fra det svært engelsk-klingende Epworth-Ligaen til det mer norske navnet Metodistkirkens Ungdomsforbund. Det ga dem muligheten til å fortsette sitt arbeid under hele okkupasjonen.

Les mer om Epworth-ligaens speiderkorps på Speiderhistorisk leksikon

Strategitur

Besøket på Speidermuseet hadde lederne i 6. Drammens MS i løpet av sin strategitur til Oslo og København. Mer om den turen kan du lese på gruppens hjemmesider.

Kilder til denne artikkelen har vært hjemmesidene til Metodistkirkens speiderkorps og Metodistkirken i Norge

Bestill i dag!